16 Şubat 2015 Pazartesi

EXO KİMDİR?

EXO (엑소),  4 üyesi Çin, 8 üyesi Güney Kore, olan 12 kişilik Koreli erkek grubudur. 2011 yılında üye alımı biten grup, 8 Nisan 2012 tarihinde resmi olarak çıkış yapmıştır. Ayrıca Korece ağırlıklı şarkı söylenen Exo-K ve Mandarince ağırlıklı şarkı söylenen Exo-M olmak üzere 2 alt grubu vardır.
************************************************************************************
EXO, S.M Entertainment tarafından kurulan Koreli-Çinli karışık 12 kişiden oluşan müzik grubudur. 2011 yılında Seoul'da kurulmuştur. EXO, toplamda 12 kişi olup ikişer grup halinde ayrılmışlardır. Fakat EXO-M'e ait olan Kris ve Luhan adındaki üyeler gruptan ayrılmıştır, çok üzücü biliyorum ama katlanmak zorundayız bu acıya....  EXO-K ve EXO-M, performanslarını Çince ve Korece olarak sergilemektedirler.
İsimleri Güneş sisteminin dışında olan EXO Planet'ten gelmektedir.
*************************************************************************************
EXO ilk resmi çıkışlarını 8 Ağustos 2012 tarihinde ilk mini albümleri MAMA ile yapmıştır. Single müzik listelerinde orta başarıyı yakalamış;  EXO-M'in şarkısı Çin'deki müzik listelerinde şarkı çıktıktan bir gün sonra üst sıralara yükselmiş,  EXO-K'nin "Mama" müzik videosu YouTube Global Chart listesinde 7.sırada yer almıştır. Grubun şu ana kadar çıkardığı iki albümleri vardır,ilk mini albümleri "MAMA" ve ilk geri dönüş stüdyo albümleri "XOXO" sırasıyla 2012 ve 2013 yıllarında çıkmıştır. Çıkan alümler büyük ticari popüleriteye sahip olmuş ve dünya çapında toplamda 1 milyon satışa ulaşmıştır. XOXO albümünün çıkış şarkısı Wolf, Exo'nun korede sergilediği ilk tek-takım performansları oldu ve ilk şarkıları yerel müzik programlarında 3 kez birincilik ödülünü aldılar.
*************************************************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder